IMG 4181 1 1024x683 1

Byggegrunde til nybyggeri – Guide til køb

Nyttig viden inden køb af byggegrund til nybyggeri

Køb af byggegrund er en stor beslutning Det er her, drømmeboligen skal opføres, og hvor man selv og familien skal kunne trives. Derfor er der mange faktorer, der spiller ind. Især subjektivt er det naturligt, at vi alle er forskellige med forskellige præferencer, hvilket i sidste ende spiller den største rolle for vores grundekøb. Det handler om, hvad DU gerne vil. Ser man objektivt på det, er der dog en række procedurer og processer, som det er godt at have kendskab til, når man står overfor køb af byggegrund.

Hvad du skal bruge byggegrunden til, kan naturligvis variere, og det samme vil procedurerne gøre. Vi tager dog her udgangspunkt i nybyggeri som årsagen til køb af byggegrund. Her er der en række love og regler, som skal overholdes. Du kan se alle vores udstykninger med tilhørende byggegrunde her.

Tjekliste 1 – Lokalplaner

Først og fremmest vil du skulle undersøge lokalplanerne for den pågældende kommune, hvorpå du ønsker at opføre dit nybyggeri. Dette er utroligt vigtigt, da lokalplanerne varierer fra kommune til kommune ift. byggetilladelser. Dette kan indeholde regler om byggehøjde, byggeri-anvendelse, byggeplacering, materialer og mere til. Du kan finde oplysninger om din kommunes lokalplaner på nettet via tingbogen på tinglysning.dk. Dette er gratis at indhente.

Tjekliste 2 – Er bygningen fredet?

Kigger du på en byggegrund, som allerede har en bygning opført, er det vigtigt at vide, om bygningen er fredet. Viser den sig at være fredet, må du ikke rive den ned eller renoverer den.

Tjekliste 3 – Naturbeskyttelse

Køber du en byggegrund, som er tæt på skov og grønne områder – især med skrøbelige økosystemer og dyreliv. Der kan være regler for, hvor tæt du må placere dit byggeri på førnævnte områder.

Tjekliste 4 – Byggemodning

Den byggemodne grund

Hvis en byggegrund er byggemoden, betyder det, som navnet antyder, at den er klar til at opføre nybyggeriet på. En byggemoden byggegrund indeholder allerede alle de basale ting, som er nødvendige for at kunne påbegynde byggeriet hurtigst muligt. Her vil ting som: vejnetværk, elforsyning, forsyningsledninger, belysning, kloak og andet allerede være opført. Disse omkostninger vil være inkluderede i prisen, og du vil derfor have et hurtigt overblik over det hele.

Den ikke-byggemodne grund

Den ikke-byggemodne grund indeholder ikke alt dette, hvilket betyder, at du selv skal hyre nogen til at etablere det. Der vil ligeledes være ekstra omkostninger forbundet med byggemodningen.

Tjekliste 5 – Forurening

Undersøg om grunden er forurenet på nogen som helst måde. Det kan blive en ekstra omkostning, hvis der er forhold som disse inde over byggegrunden.

Tjekliste 6 – Undersøg området

Det er altid en god ide at undersøger nærområdet for at få en ide at det hele. Ved fremvisning af byggegrund kan du efterspørge et rundvisning af udvalgte områder for at få et bedre overblik og visualisering af dig bosiddende på grunden fremadrettet.

Efter jeg har købt byggegrunden

Når du har fundet byggegrunden, du gerne vil opføre dit nybyggeri på, skal du have byggegrunden tinglyst ift. ejerskab. Denne registreringsafgift koster 0,6 procent af byggegrundens værdi.

Opførelse af dit nybyggeri

Når du har fundet din byggegrund og fået den registreret, skal du finde en kompetent virksomhed til at stå for opførelsen af dette. Her kan du vælge enten at hyre forskellige entreprenører og håndværkere til at stå for forskellige dele af byggeriet, ligesom du kan vælge et enkelt firma til at stå for det hele.

Totalentreprise

Med totalentreprise, får du hele processen samlet under et og samme tag. Du får håndværkere, de ralle kender hinanden, og som er vandt til at arbejde sammen på tværs af afdelingerne. M2Byg tilbyder totalentreprise, hvor vi står for det hele. Vi indhenter byggetilladelser m.m., og vi sørger for at skabe et tydeligt overblik over den forestående proces. Her kan vi varetage alle trin i byggeprojektet, lige fra tegningerne til det endelige resultat. Dette giver dig det fulde overblik, og kan spare dig penge.

Underentreprenør

Her kontakter du en rådgiver, såsom en arkitekt eller ingeniør til det indledende arbejde med projekteringen af nybyggeriet. Du skal her selv stå for at indhente tilladelserne. Herefter skal du kontakte forskellige underentreprenører, som kan give et bud på arbejdet. Her har du flere bolde i luften og er selv ansvarlig for at varetage kontrakterne på tværs af entreprenørerne. Dette kan være en fordel, hvis du selv vil stå for dele af byggeriet og have mere kontrol.

Du kan læse mere om totalentreprise her.